Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Sesamfrö | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Purjolök | |
4 msk | Rapsolja | |
100 g | Risnudlar | |
100 g | Sockerärta Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
250 g | Tzaybitar | |
1 st | Lime | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Sesamolja | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Pak choi | |
0,5 st | Broccoli Färsk | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Röd Paprika |
Pak choi wok: Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj hastigt i kallt vatten och låt rinna av.
Dela pak choi i fyra delar på längden. Skölj och strimla purjolöken. Dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen i tunna skivor. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och riv vitlök och ingefära samt skölj och finhacka chilin.
Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stekpanna. Fräs pak choi hastigt på hög värme och lägg upp på ett fat. Tillsätt resten av oljan och fräs purjolök, broccoli och paprika. Stek hastigt under omrörning i några minuter tills grönsakerna börjar få lite färg. Tillsätt soybitsen, vitlök, ingefära och chili. Stek ytterligare i några minuter. Tillsätt haricots verts tillsammans med limesaft, honung, soja, sesamolja och nudlarna. Blanda och lägg upp på fat eller i portionsskålar tillsammans med pak choi. Smaka av och krydda ev mer.
Näringsvärde: 586 kcal, 16 g protein, 24 g fett, 73 g kolhydrater.
1 Happy Soy Skewers Fryst Tzay
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel