Grillade laxspett med asiatisk coleslaw
Mari Bergman

Grillade laxspett med asiatisk coleslaw

1 t 30 minMedel
609,10 kr
4 portioner70,42 kr per portion
Smakrika laxspett som serveras med en krispig coleslaw med smak av ingefära, chili och lime. Spetten bör marineras i ca 1 tim innan de grillas för att ta till sig smak av den goda marinaden. Till den asiatiska coleslawn valde vi att använda en röd spetskål och en vit spetskål för att få vacker färg på den.

Topping
0,5 tskChiliflakes
1 stKoriander - färsk
1 mskSesamfrö
Laxspett
1 stGrillpinnar
800 gLaxfilé
Marinad
1 mskFärsk ingefära
2 mskRapsolja
1 mskSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stLime
1 dlKokosgrädde
1 mskHonung Flytande
Asiatisk coleslaw
1 dlYoghurt för Matlagning
1 tskSalt Fint
1 kgSpetskål
2 stLime
1 stChilipeppar Röd
1 mskFärsk ingefära
3 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
125 gGrönkål
Instruktioner
1

Marinad: Blanda kokosgrädde, rivet limeskal, limesaft, riven ingefära, riven vitlök, rapsolja, honung och salt i en skål.

2

Lax: Skär laxfilén i kuber och lägg ner i marinaden. Låt laxen marinera i ca 1 tim i kylen. Lägg 8 st grillpinnar i blöt.

1 kgSpetskål
3

Asiatisk coleslaw: Strimla röd och vit spetskål och blanda med grönkål i en stor skål. Tillsätt riven ingefära, finhackad chili, rivet limeskal, limesaft, rapsolja och yoghurt. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

4

Lax: Trä laxbitarna på grillpinnar.

5

Grilla laxspetten på grillen i ca 1 min/sida. Använd gärna ett grillhalster för fisk.

6

Lägg upp de grillade laxspetten på ett fat och strö över chiliflakes, sesamfrön och finhackad koriander.

7

Servera laxspetten tillsammans med coleslaw.

Bild:

Nurlan Emir