Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Sesamfrö | |
Laxspett | ||
1 st | Grillpinnar | |
800 g | Laxfilé | |
Marinad | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Lime | |
1 dl | Kokosgrädde | |
1 msk | Honung Flytande | |
Asiatisk coleslaw | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsk | Salt | |
1 kg | Spetskål | |
2 st | Lime | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Färsk ingefära | |
3 msk | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Grönkål |
Marinad: Blanda kokosgrädde, rivet limeskal, limesaft, riven ingefära, riven vitlök, rapsolja, honung och salt i en skål.
Lax: Skär laxfilén i kuber och lägg ner i marinaden. Låt laxen marinera i ca 1 tim i kylen. Lägg 8 st grillpinnar i blöt.
1 kg | Spetskål |
Asiatisk coleslaw: Strimla röd och vit spetskål och blanda med grönkål i en stor skål. Tillsätt riven ingefära, finhackad chili, rivet limeskal, limesaft, rapsolja och yoghurt. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Lax: Trä laxbitarna på grillpinnar.
Grilla laxspetten på grillen i ca 1 min/sida. Använd gärna ett grillhalster för fisk.
Lägg upp de grillade laxspetten på ett fat och strö över chiliflakes, sesamfrön och finhackad koriander.
Servera laxspetten tillsammans med coleslaw.
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grönkål skuren Färdigsköljd Klass1