Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citronaioli | ||
2 krm | Salt Fint | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Citron | |
1 dl | Majonnäs | |
Laxkuber | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 tsk | Citronpeppar | |
0,5 dl | Grillolja Allround | |
1 kg | Färsk laxfilé | |
1 tsk | Salt Fint | |
Dekoration | ||
0,25 st | Gräslök - färsk |
Värm ugnen till 170°.
Laxen: Skär laxen i kuber (cirka 4x4 cm).
Blanda laxkuberna med bbq-glaze i en bunke. Vänd runt så att alla laxbitar blir täckta och låt stå i 15 min.
Lägg ut laxkuberna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö på citronpeppar. Ugnsbaka kuberna i 10 min.
Citronaioli: Blanda majonnäsen med pressad vitlöksklyfta, 1 tsk citronsaft och rivet citronskal från en halv citron. Smaka av med salt.
Vid servering: Lägg upp kuberna på fat och klicka på citronaioli. Dekorera med gräslök.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Citronpeppar 55g Santa Maria
1 Grillolja Allround 410g Santa Maria