Gå vidare till huvudinnehåll
Rökiga laxkuber med citronaioli
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Rökiga laxkuber med citronaioli

30 minEnkelt
542,35 kr
8 portioner48,99 kr per portion
Små men naggande goda laxkuber som du gör på en halvtimme. Perfekta till buffén eller som plockmat innan varmrätten. Blanda snabbt och enkelt till aiolin när laxen är i ugnen och klicka sedan på vid servering. Voilá! Tips! Tina laxen i kylen över natten om du köpt fryst. Om du inte hittar bbq-glaze så kan du ersätta med 1.5 tsk liquid smoke som blandas med 3 msk rapsolja och 2 msk farinsocker.

Citronaioli
2 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stCitron
1 dlMajonnäs
Laxkuber
1 stBakplåtspapper
0,5 tskCitronpeppar
0,5 dlGrillolja Allround
1 kgFärsk laxfilé
1 tskSalt Fint
Dekoration
0,25 stGräslök - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 170°.

2

Laxen: Skär laxen i kuber (cirka 4x4 cm).

3

Blanda laxkuberna med bbq-glaze i en bunke. Vänd runt så att alla laxbitar blir täckta och låt stå i 15 min.

4

Lägg ut laxkuberna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö på citronpeppar. Ugnsbaka kuberna i 10 min.

5

Citronaioli: Blanda majonnäsen med pressad vitlöksklyfta, 1 tsk citronsaft och rivet citronskal från en halv citron. Smaka av med salt.

6

Vid servering: Lägg upp kuberna på fat och klicka på citronaioli. Dekorera med gräslök.

Bild:

Nurlan Emir