Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 tsk | Rapsolja | |
0,5 st | Lime | |
300 g | Raw slaw | |
1 krm | Salt | |
300 g | Äggnudlar | |
Köttbullar | ||
0,5 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Salt | |
2 tsk | Röd Currypasta | |
1 dl | Kokosmjölk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 msk | Japansk soja | |
Jordnötssås | ||
0,5 st | Lime | |
2 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Kokosmjölk | |
3 tsk | Röd Currypasta | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Rapsolja | |
1 dl | Jordnötssmör |
Köttbullar: Blanda ströbröd, kokosmjölk, soja, röd curry och salt i en skål. Låt svälla i 5 min. Skala och riv vitlök. Tillsätt riven vitlök och färs till ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt.
Forma köttbullar och lägg på en tallrik. Bryn köttbullarna i olja i en varm stekpanna så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur köttbullarna ur stekpannan och lägg åt sidan.
Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs vitlök och ingefära utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, röd curry, soja och honung. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.
Smaka av såsen med limesaft och salt. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5-7 min.
Tillbehör: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Blanda raw slaw med olja och limesaft. Smaka av med salt.
Finhacka persiljan och strö över köttbullarna i såsen.
Servera köttbullarna i jordnötssås med nudlar och raw slaw vid sidan av.
Näringsvärde: 931 kcal, 46 g protein, 48 g fett, 75 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel