Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
700 g | Kycklingfile | |
8 st | Grillpinnar | |
Zataysås | ||
1 msk | Rapsolja | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Honung | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
2 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Svartpeppar | |
150 g | Jordnötter Rostade | |
1 msk | Japansk soja | |
400 g | Kokosmjölk | |
Grönsaker | ||
1 st | Gurka | |
3 krm | Salt | |
2 msk | Ättiksprit | |
3 msk | Vatten | |
250 g | Morötter | |
2 msk | Strösocker | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Zataysås: Skala och riv vitlök och ingefära.
Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelade.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök och ingefära några sekunder så att det mjuknar. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter, honung, soja, fisksås och peppar. Låt det stå och puttra på svag värme tills du får en tjock krämig sås, ca 15 min. Rör om då och då.
Grönsaker: Skölj gurkan och skala morötterna. Skiva dem så tunt som möjligt och lägg i en skål. Blanda ihop salt, socker, vatten och ättiksprit och tillsätt till grönsakerna. Låt stå och dra till servering.
Kyckling: Dela varje kycklingfilé på längden och trä dem på spett. Lägg spetten på en oljad ugnsplåt. Krydda med lite salt och peppar och sätt in i ugnen ca 10 min. Du kan även grilla kycklingspetten i en grillpanna om du vill. Servera kycklingen med zataysås, ris och inlagda grönsaker.
Bild:
Andreas Engwall
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko