Krispiga rårakor med grönkål, getostkräm och rödbetsgroddar
Mari Bergman

Krispiga rårakor med grönkål, getostkräm och rödbetsgroddar

40 minEnkelt
232,70 kr
4 portioner24,84 kr per portion
En härlig kombo med smaker som gifter sig perfekt med varandra. En råraka kan man verkligen variera i det oändliga och i det här receptet har vi blandat ner blomkål för att få lite mer textur och en krispigare känsla. Testa gärna att riva ner morot, palsternacka eller rotselleri nästa gång, det blir otroligt gott!

Getostkräm
1 tskHonung Flytande
120 gGetost, Chevre
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
Grönkål
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
200 gGrönkål
0,5 mskOlivolja
Tillbehör
50 gGroddar
Rårakor
800 gPotatis Fast
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
1,5 tskSalt Fint
0,5 stBlomkål Färsk
4 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Rårakor: Skala och grovriv potatisen samt skölj och grovhacka blomkålen. Blanda i en bunke med ägg, salt och peppar.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek 4 st stora eller 8 st mindre rårakor. Stek dem ca 4 min på varje sida på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen.

4

Getostkräm: Ta bort det yttersta skalet av osten och skär osten i mindre bitar. Mixa samman ost, creme fraiche och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Grönkål: Skölj grönkålen och ta bort stammen. Strimla grönkålen grovt. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkål och vitlök ca 1-2 min så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj rödbetsgroddarna noggrant.

Servera rårakorna med grönkål, getostkräm och rödbetsgroddar.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 503 kcal, 21 g protein, 27 g fett, 41 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell