Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Getostkräm | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
120 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Grönkål | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Grönkål | |
0,5 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
50 g | Groddar | |
Rårakor | ||
800 g | Potatis Fast | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
4 st | Ägg |
Sätt ugnen på 100 grader.
Rårakor: Skala och grovriv potatisen samt skölj och grovhacka blomkålen. Blanda i en bunke med ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek 4 st stora eller 8 st mindre rårakor. Stek dem ca 4 min på varje sida på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen.
Getostkräm: Ta bort det yttersta skalet av osten och skär osten i mindre bitar. Mixa samman ost, creme fraiche och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.
Grönkål: Skölj grönkålen och ta bort stammen. Strimla grönkålen grovt. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkål och vitlök ca 1-2 min så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillbehör: Skölj rödbetsgroddarna noggrant.
Servera rårakorna med grönkål, getostkräm och rödbetsgroddar.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 503 kcal, 21 g protein, 27 g fett, 41 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla