Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Kanel Malen | |
1 tsk | Spiskummin | |
900 g | Kycklingben Frysta | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Citron | |
400 g | Morötter | |
1 msk | Kycklingfond | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Blomkål Färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Jordärtskocka |
Tina kycklingbenen.
Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala jordärtskockor och morötter och skär i bitar. Skölj och skär blomkål i buketter. Blanda alla grönsaker och kycklingben på en ugnsplåt.
Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål. Skala och pressa i vitlök och häll kryddblandningen över kycklingen och grönsakerna. Massera in blandningen ordentligt överallt. Lägg citronhalvan med snittytan upp. Sätt in i ugnen och rosta ca 40-45 min.
Strö över finhackad persilja och pressa över saft från citronen vid servering.
Näringsvärde: 460 kcal, 40 g protein, 12 g fett, 41 g kolhydrater
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Kycklingfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria