Gå vidare till huvudinnehåll
Medelhavskyckling på plåt med hummus
Mari Bergman

Medelhavskyckling på plåt med hummus

40 minEnkelt
302,65 kr
2 portioner 70,39 kr per portion
God och lättlagad kycklingrätt där allt tillagas på en och samma plåt. Perfekt vardagsmat! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Medelhavskyckling
0,5 mskBalsamvinäger
30 gFärsk bladspenat
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 tskTimjan - torkad
1 stRödlök
50 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
250 gKörsbärstomater
1 stBasilika - färsk
300 gKycklingfile
1 stGul Paprika
1 stZucchini
1 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
100 gHummus
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Medelhavskyckling: Skölj alla grönsaker. Skär zucchinin i skivor och dela paprikan i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlök.

3

Lägg alla grönsaker, lök och vitlök på plåten och tillsätt timjan, finhackad basilika, balsamvinäger, 0,5 msk olja samt salt och peppar efter smak.

4

Blanda om ordentligt och lägg kycklingfiléerna mellan grönsakerna på plåten. Krydda kycklingen med lite salt och peppar och ringla över 0,5 msk olja. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

5

Blanda de rostade grönsakerna och kycklingen med spenat och lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och servera med hummus vid sidan av.

Näringsvärde: 500 kcal, 47 g protein, 24 g fett, 20 g kolhydrater

Bild:

Susanna Blåvarg