Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig risoni med sojabönor och chorizo
Mari Bergman

Krämig risoni med sojabönor och chorizo

30 minEnkelt
240,20 kr
4 portioner36,45 kr per portion
En mumsig grönsaksrisoni som serveras med stekt korv.

Tillbehör
1 mskOlivolja
600 gChorizo
Krämig risoni
100 gGrana Padano
2 krmSalt Fint
1 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
3 dlRisoni
2 mskOlivolja
125 gKörsbärstomater
0,5 stGul lök
125 gEdamamebönor
1 stCitron
Instruktioner
1

Krämig risoni: Koka risonin i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Sila sedan av vattnet och häll tillbaka risonin i kastrullen.

2

Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja i en varm panna någon minut.

3

Koka upp vatten i en kastrull till sojabönorna.

4

Skölj och finhacka persiljan, skölj och riv skalet av citronen. Skölj och dela tomaterna på mitten.

5

Tillbehör: Stek korven i en varm panna i lite olja.

6

Krämig risoni: Värm sojabönorna i det kokande vattnet 1 min och sila sedan av vattnet.

7

Tillsätt den stekta löken, yoghurt, riven ost, persilja, skal från 1 citron och saft från 0,5 citron, sojabönor och tomater till den färdigkokta risonin. Smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt.

Servera den krämiga risonin tillsammans med stekt chorizo.

Näringsvärde: 712 kcal, 36 g protein, 47 g fett, 35 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd