Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Ugnsbakad potatis | ||
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 600 g | Potatis | |
| Snabbpicklad morot och gurka | ||
| 1 krm | Salt | |
| 3 msk | Äppelcidervinäger | |
| 3 msk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 100 g | Morötter | |
| Krämig gurksallad | ||
| 1 krm | Salt | |
| 0,75 dl | Majonnäs | |
| 125 g | Bostongurka | |
| Fisk | ||
| 2 msk | Smör | |
| 2 st | Ägg | |
| 600 g | Torskfilé | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Vetemjöl | |
| 2 dl | Panko | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Ugnsbakad potatis: Skölj och halvera potatisarna och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja och salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills potatisen är genommjuk och har en fint rostad yta.
Snabbpicklad morot och gurka: Hyvla moroten och gurkan med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Marinera grönsaksremsorna i en bunke i honung och vinäger och smaka av med salt.
Krämig gurksallad: Blanda bostongurkan med majonnäsen och smaka av med salt.
Fisk: Lättvispa äggen i en bunke. Placera mjölet och ströbrödet på varsin assiett. Vänd fisken först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek fisken i smör i ca 3 minuter på varje sida till en frasig brynt yta. Smaka av med salt.
Servera fisken nystekt med den ugnsbakade potatisen, de picklade grönsakerna och den krämiga gurksalladen.
Näringsvärde: 649 kcal. 36 g protein, 26 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Jacob Fridholm

16,48 kr /kg

62,78 kr /kg

13,95 kr /kg

77,38 kr /kg

94,67 kr /kg

4,20 kr /st

179,88 kr /kg

124,75 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

75,90 kr /l

111,90 kr /kg

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

