Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 1 st | Gul Paprika | |
| 70 g | Salladsmix | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 st | Kycklingfile Fryst | |
| 2 st | Rödlök | |
| Rödlökshoummus | ||
| 3 dl | Kikärtor Kokta | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 3 msk | Sesampasta | |
| 2 st | Rödlök | |
| 3 msk | Vatten | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1,5 msk | Citron | |
Skiva löken och stek i oljan på medelvärme i 5 minuter. Salta och stek vidare i ca 20 minuter på låg eller medelvärme tills löken blivit helt mjuk.
Då 5 minuter är kvar av stektiden tillsätter du socker och balsamvinäger. Ta åt sidan. Spara lite rödlök till dekoration, resten lägger du i en mixer.
Tillsätt kikärter, vatten, tahini, vitlök, citronsaft, salt och peppar och mixa tillsammans med rödlöken till en jämn smet. Lägg upp och dekorera med lite rödlök.
Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar. Låt filéerna vila lite och skär sedan upp dem i skivor. Skär sallad och blanda ihop valfri dressing. Servera sallad med kyckling och hoummus.
Näringsvärde: Energi (kcal) 262,4, Protein (g) 24,0, Fett (g) 8,7, Kolhydrater (g) 17,2
Bild:
Linnea Swärd

99,80 kr /kg

57,92 kr /kg

2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

62,78 kr /kg

56,90 kr /kg

99,95 kr /kg

30,00 kr /kg

50,00 kr /kg

46,50 kr

54,24 kr /kg

187,80 kr /l

34,50 kr

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg