Revbensspjäll i ugn med klyftpotatis och coleslaw

Revbensspjäll i ugn med klyftpotatis och coleslaw

45 minEnkelt
461,55 kr
4 portioner68,48 kr per portion
(Monika Ahlberg matkasse v32) Revbensspjäll är gott! De tar lite tid i ugnen men sköter sig å andra sidan själv.

Klyftpotatis
1 kgPotatis Fast
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlOlivolja
2 tskFlingsalt
Revbensspjäll
0,5 dlKinesisk soja
20 gFärsk ingefära
3 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlHonung Flytande
0,5 dlOlivolja
1,5 tskFlingsalt
1 kgRevbensspjäll
Coleslaw
3 tskRosépeppar
200 gYoghurt för Matlagning
120 gVanliga morötter
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskFlingsalt
1 mskDijonsenap
1 stZucchini
300 gVitkål
Instruktioner
1

Börja med marinaden. Skala vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Rör ihop soja, honung, olivolja, pressad vitlök och riven ingefära. Låt gärna revbensspjällen marineras över natten.

Värm ugnen till 225°C. Klyfta potatisen i lite tunnare klyftor (6-8 klyftor per potatis) och lägg klyftorna i en ugnsfast form (eller i en långpanna där även revbensspjällen får plats). Ringla över olivolja och salta. Krossa ett par vitlöksklyftor och blanda ner. Blanda runt så all potatis får olja på sig. Lägg revbenen i en ugnsfast form (eller på andra sidan potatisen i långpannan). Stek spjäll och potatis i ugn på 225° i ca 30-40 minuter. Revbenen kan behöva längre tid beroende på tjocklek. Kontrollera att köttet är färdigstekt genom att skära ett snitt i den tjockaste delen, eller se om köttet lossar lätt från benen.

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Strimla kålen tunt, gärna med hjälp av en osthyvel. Lägg i kålstrimlorna i det kokande vattnet och låt koka upp på nytt. Häll av och spola i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Grovriv zucchinin och morötterna. Blanda vitkål, zucchini och morot med yoghurten. Smaka av med senap, pressad vitlök, flingsalt och nystött rosépeppar.

Servera revbenspjällen med klyftpotatisen och coleslawen.

För en snabbare middag kan ni förkoka spjällen i en buljong gjord av 1 liter vatten, 2 köttbuljongtärningar, en gul lök i klyftor, 2 lagerblad och 2 vitlöksklyftor i ca 45 minuter eller tills köttet lossnar från benen. Grilla sedan spjällen i några minuter på varje sida i en grillpanna eller på utegrillen, mums!