Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Misodressing | ||
| 1 msk | Sesamolja | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 msk | Misopasta | |
| 2 msk | Söt sojasås | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| Hel broccoli | ||
| 1 l | Vatten | |
| 2 st | Broccoli Färsk | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Topping | ||
| 1 tsk | Sesamfrö | |
| 20 g | Ärtskott | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Misodressing: Vispa ihop coconut aminos, rapsolja, sesamolja, misopasta, honung och vit balsamvinäger i en liten kastrull. Sjud på medelvärme under omrörning i ca 5–7 min. Häll över dressingen i en skål och låt svalna.
Hel broccoli: Skär av broccolistammen längst upp mot blomman. Skala bort det yttersta lagret på stammen (spara skalet till ett buljongkok). Koka broccolistammen i 5 min och blomman i 2 min. Sila av vattnet.
Skiva stammen i bitar och lägg upp på ett fat tillsammans med broccoliblomman. Ringla över dressingen och toppa med tunt skivad chili, sesamfrön och skott.
Bild:
Pelle Bergström

246,33 kr /l

116,50 kr /kg

99,75 kr /l

67,80 kr /kg

482,92 kr /kg

349,50 kr /kg

238,00 kr /kg

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

187,80 kr /l

111,90 kr /kg

29,17 kr /kg
