Gå vidare till huvudinnehåll
Honungsgrillad lax med potatis- & persikosallad
Hemmakock

Honungsgrillad lax med potatis- & persikosallad

30 minEnkelt
415,30 kr
4 portioner65,26 kr per portion
Honungsgrillad lax med potatis- & persikosallad

Grillad lax
1,5 mskGrillkrydda Honung
0,5 dlGrillolja Honey
500 gLaxfilé
Potatis & Persikosallad
4 stPersika
130 gSpenat
150 gGetost, Chevre
750 gPotatis Fast
Salladsdressing
3 mskOlivolja
2 mskRödvinsvinäger
2 mskDijonsenap
1 mskHonung
Instruktioner
1

Salladsdressing: Blanda vinäger, senap och honung. Tillsätt olivolja under vispning.

Potatis & persikosallad: Koka potatis. Lägg Persikorna i det kokande potatisvattnet en halv minut. Ta upp persikorna och bryt dem i bitar. Blanda samtliga ingredienser till salladen. Häll på dressingen och kryddda med salt och peppar.

Grillad lax: Pensla laxen med honungsgrillolja innan och under grillningen och krydda med honungsgrillkryddan i slutet av tillagningen.

Vin

: 35 South Chardonnay (6610). Ett vitt vin med massvis av tropisk frukt i smaken. Toner av persika och ananas ger en härlig eftersmak.