Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 1 st | Salladslök | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 250 g | Broccoli | |
| Spättarullader | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 600 g | Rödspättafile | |
| 1 msk | Smör | |
| Citron- och dillsås | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Vatten | |
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Fiskfond | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 0,5 st | Citron | |
Tina spättafiléerna om du använder fryst.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skala stammen och skär i skivor.
Spättarullader: Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 10 min.
Citron- och dillsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och fiskbuljong/fond och låt sjuda på svag värme i 7 min.
Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och citronsaft i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen.
Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Strimla salladslöken och toppa över fisken. Servera med potatis och broccoli vid sidan av.
Näringsvärde: 529 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 33 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer

95,60 kr /kg

16,48 kr /kg

67,80 kr /kg

238,00 kr /kg

697,50 kr /kg

69,00 kr /l

54,24 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

230,56 kr /l