Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 500 g | Tagliatelle | |
| Höstgryta | ||
| 5 st | Enbär | |
| 1 tsk | Kinesisk soja | |
| 1 st | Fläskfilé | |
| 1 msk | Smör | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Lättöl max 2,8 % | |
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Vetemjöl | |
| 0,75 st | Purjolök | |
| 200 g | Kantareller Konserv | |
| 0,5 dl | Lingon | |
| 2 msk | Kalvfond Buljong | |
| 0,5 tsk | Flingsalt | |
| Sallad | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 msk | Vinäger | |
| 300 g | Vitkål | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 2 st | Äpple Golden Delicius | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Ta bort fett och senor från fläskfilén och skär den i strimlor. Hetta upp en stekpanna eller gryta och bryn strimlorna i smör. Krydda med salt och peppar och ta sedan upp fläskfilén och lägg över på en tallrik.
Rensa kantarellerna och skölj och strimla purjolöken. Stek kantarellerna gyllenbruna i lite nytt smör i stekpannan. Tillsätt purjolöken på slutet. Sikta mjölet över blandningen och rör om. Tillsätt öl, soja, krossade enbär, fond, lingon och grädde och låt det koka upp under omrörning. Lägg i köttet och låt det koka under lock i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skär vitkålen i små bitar och tärna äpplena. Finhacka rödlöken och blanda samman allting med lite olja och vinäger. Krydda med en nypa salt. Servera höstgrytan tillsammans med kokt pasta och kål- och äppelsallad.
Näringsvärde: 743 KCAL 38g Protein 31g Fett 71g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

59,90 kr /kg

30,50 kr

104,00 kr

11,67 kr /l

69,00 kr /l

38,42 kr /kg

281,36 kr /kg

133,11 kr /kg

75,90 kr /l

18,48 kr /kg

30,00 kr /kg

1 Äpple Golden Delicious Klass1
39,67 kr /kg

67,90 kr /l

145,00 kr /kg

34,50 kr

8,98 kr /kg

230,56 kr /l

167,80 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

