Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 st | Lime | |
1 msk | Färsk ingefära | |
3 msk | Japansk soja | |
1 msk | Chilisås | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 tsk | Majsstärkelse | |
1,5 dl | Vatten | |
1 msk | Honung Flytande | |
Tillbehör | ||
400 g | Basmatiris | |
300 g | Raw slaw | |
1 st | Lime | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt Fint | |
Kycklingköttbullar | ||
2 tsk | Chilisås | |
1 msk | Rapsolja | |
500 g | Kycklingfärs | |
1 msk | Japansk soja | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt Fint |
5 dl vatten och tillsätt till såsen.
Kycklingköttbullar: Lägg kycklingfärsen i en bunke.
Skala och riv vitlök och ingefära (skala och riv även vitlök och ingefära till såsen och lägg åt sidan). Tillsätt vitlök, ingefära, soja, salt, chilisås och ägg till färsen. Blanda ihop ordentligt. Ställ in smeten i kylen i 5 min.
Sås: Blanda samman riven vitlök, riven ingefära, soja, chilisås, limesaft, honung och 1 dl vatten. Vispa ut majsstärkelsen med
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda kålmixen med rivet limeskal, limesaft, olja och en nypa salt i en skål.
Kycklingköttbullar: Forma bollar av färsen och lägg dem på en ren skärbräda.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om i ca 5 min på medelhög värme. Stek dem gärna i två omgångar. Lägg ner alla köttbullar i stekpannan när de är färdigstekta. Tillsätt såsen i pannan och låt den koka in i köttbullarna i ca 5 min.
Servera de koreanska köttbullarna med ris och kålsallad.
Näringsvärde: 545 kcal, 35 g protein, 15 g fett, 64 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfärs Fryst 800g Kronfågel