Gå vidare till huvudinnehåll
Koreanska kycklingköttbullar
Mari Bergman

Koreanska kycklingköttbullar

40 minEnkelt
225,65 kr
4 portioner25,15 kr per portion
Saftiga köttbullar på kycklingfärs serveras i en sås med smak av ingefära, soja, chili och lime. Vid sidan av serveras ris och krispig kålsallad. Mums!

Sås
1 stLime
1 mskFärsk ingefära
3 mskJapansk soja
1 mskChilisås
1 klyftaVitlök Vanlig
4 tskMajsstärkelse
1,5 dlVatten
1 mskHonung Flytande
Tillbehör
400 gBasmatiris
300 gRaw slaw
1 stLime
1 mskRapsolja
1 krmSalt Fint
Kycklingköttbullar
2 tskChilisås
1 mskRapsolja
500 gKycklingfärs
1 mskJapansk soja
1 stÄgg
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

5 dl vatten och tillsätt till såsen.

2

Kycklingköttbullar: Lägg kycklingfärsen i en bunke.

3

Skala och riv vitlök och ingefära (skala och riv även vitlök och ingefära till såsen och lägg åt sidan). Tillsätt vitlök, ingefära, soja, salt, chilisås och ägg till färsen. Blanda ihop ordentligt. Ställ in smeten i kylen i 5 min.

4

Sås: Blanda samman riven vitlök, riven ingefära, soja, chilisås, limesaft, honung och 1 dl vatten. Vispa ut majsstärkelsen med

5

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

6

Blanda kålmixen med rivet limeskal, limesaft, olja och en nypa salt i en skål.

7

Kycklingköttbullar: Forma bollar av färsen och lägg dem på en ren skärbräda.

8

Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om i ca 5 min på medelhög värme. Stek dem gärna i två omgångar. Lägg ner alla köttbullar i stekpannan när de är färdigstekta. Tillsätt såsen i pannan och låt den koka in i köttbullarna i ca 5 min.

9

Servera de koreanska köttbullarna med ris och kålsallad.

Näringsvärde: 545 kcal, 35 g protein, 15 g fett, 64 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir