Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Chilisås | |
2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
6 dl | Vispgrädde | |
280 g | Bacon Skivat | |
2 st | Banan | |
1 tsk | Salt Fint | |
6 dl | Ris | |
1,2 kg | Kycklingfile Fryst | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 200 grader.
Skär kycklingen i strimlor och bryn den i omgångar i en stekpanna med oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingstrimlorna i en ugnssäker form. Strimla bacon och stek krispigt innan du lägger det över kycklingen.
Skala och skiva bananen, och fördela över kyckling och bacon i formen.
Blanda ihop grädden och chilisåsen. Häll gräddblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut kycklingen och strö över jordnötterna. Servera med nykokt ris och gärna en liten sallad
Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Boken ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman
Bild:
Erica Wessman
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
2 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria