Gå vidare till huvudinnehåll
Sanna & Anns 70-tals-Jacob

Sanna & Anns 70-tals-Jacob

30 minEnkelt
462,20 kr
8 portioner 33,29 kr per portion
Flygande Jacob är en klassisk 70-talsrätt som funkar lika bra på 2000-talet! Av Ann Söderlund och Sanna Lundell.

1 mskOlivolja
2 dlChilisås
2 dlJordnötter Rostade/Saltade
6 dlVispgrädde
280 gBacon Skivat
2 stBanan
1 tskSalt
6 dlRis
1,2 kgKycklingfile Fryst
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skär kycklingen i strimlor och bryn den i omgångar i en stekpanna med oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingstrimlorna i en ugnssäker form. Strimla bacon och stek krispigt innan du lägger det över kycklingen.

3

Skala och skiva bananen, och fördela över kyckling och bacon i formen.

4

Blanda ihop grädden och chilisåsen. Häll gräddblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

5

Ta ut kycklingen och strö över jordnötterna. Servera med nykokt ris och gärna en liten sallad

Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Boken ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman

Bild:

Erica Wessman