Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 50 g | Parmesanost | |
| Kantarellpasta | ||
| 1 msk | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 150 g | Kantareller | |
| 400 g | Tagliatelle | |
| 3 krm | Salt | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 1 st | Gul lök | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| Gremolata | ||
| 1 klyfta | Vitlök | |
| 1 st | Citron | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 30 g | Parmesanost | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
Gremolata: Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.
Bild:
Nurlan Emir

473,00 kr /kg

473,00 kr /kg

59,90 kr /kg

217,27 kr /kg

19,67 kr /kg

65,90 kr /l

48,18 kr /kg

21,95 kr /st

137,90 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr