Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Ärtpesto | ||
| 150 g | Gröna Ärtor | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 50 g | Grana Padano | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 4 msk | Olivolja | |
| 250 g | Edamamebönor | |
| Tillbehör | ||
| 25 g | Grana Padano | |
| 500 g | Spaghetti | |
| Korvfräs | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Blomkål Färsk | |
| 500 g | Bratwurst | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
Korvfräs: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skiva vitlöken och skär korven i slantar. Hetta upp olja i en panna och stek blomkål, vitlök och korvskivor på medelhög värme ca 5-7 min. Vänd runt då och då. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ärtpesto: Riv osten grovt på ett rivjärn. Skölj persiljan.
Mixa samman sojabönor, ärtor, riven ost, persilja, skal- och saft från citronen samt olivolja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Sila av pastavattnet och blanda pastan med ärtpeston. Lägg upp på tallrikar och toppa med korvfräset och riv över lite extra ost.
Näringsvärde: 722 kcal. 32 g protein, 34 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

53,25 kr /kg

54,24 kr /kg

317,50 kr /kg

21,95 kr /st

79,80 kr /kg

25,95 kr /kg

48,09 kr /kg

126,50 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

217,27 kr /kg