Gå vidare till huvudinnehåll
Matjessilltårta

Matjessilltårta

4 tEnkelt
225,60 kr
8 portioner 14,56 kr per portion
8-10 personert

1 stGräslök - färsk
3 dlVispgrädde
3 stGelatinblad
2 dlCreme Fraiche Naturell
230 gMatjessill
1 krmVitpeppar
1 stDill - färsk
50 gSmör
Instruktioner
1

Finhacka matjessillen och låt mellanlanda på ett hushållspapper. Fortsätt finhacka dill och gräslök.

Blötlägg gelantinet i kallt vatten.

Smält smöret och slå i grädden. Låt koka upp. Ta från plattan och låt svalna en aning.

Klä under tiden botten på en springform med smör/bakplåtspapper som får vänta i kylen tills den är dags att användas.

Krama ur gelantinbladen när de mjuknat och rör ner i grädden ett och ett. Rör tills de har smält. Tillsätt creme fraiche och vispa helt slätt. Rör ner matjessill, dill och gräslök. Fördela röran i den nu kylda springformen och ställ kallt i 3-4 timmar.

Använd en kniv att lätta tårtan med innan springformen lossas. Förflytta till lämpligt fat och klipp bort smörpappret. Garnera med några kvistar grönt eller varför inte några körsbärstomater.