Vegansk blomkålssoppa med kryddiga kikärtor
Mari Bergman

Vegansk blomkålssoppa med kryddiga kikärtor

30 minEnkelt
257,65 kr
2 portioner31,40 kr per portion
En härligt krämig blomkålssoppa med cashewnötter. Blomkålen kan med fördel rostas i ugnen en dag i förväg så går soppan att tillaga på 10 min. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Blomkålssoppa
50 gCashewnötter Naturella
1,5 krmSalt Fint
0,25 stCitron - Eko
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskGrönsaksbuljong Eko
0,25 mskOlivolja
3,5 dlVatten
0,75 stBlomkål Färsk
Topping
1 krmSalt Fint
0,25 stPersilja - färsk
0,5 tskCayennepeppar
0,25 mskOlivolja
190 gKikärtor Kokta
0,5 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.

2

Blomkålssoppa: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Dela blomkålshuvudet i 4 delar och lägg i formen. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 min.

3

Koka upp vatten och buljong på spisen.

4

Mixa den rostade blomkålen med spadet, cashewnötter och den varma buljongen i en blender till en slät krämig soppa. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5

Topping: Sila av kikärtorna och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna på hög värme med cayennepeppar, paprikapulver och salt i ca 2-3 min under omrörning. Blanda ner finhackad persilja.

6

Toppa soppan med kikärtorna och droppa över olivolja. Klart att servera.

Näringsvärde: 453 kcal, 19 g protein, 22 g fett, 39 g kolhydrater

Bild:

Lina Eriksson