Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Sparrispaj med parmesan och spenat

Foto: Petter Fjällström Sparrispaj med parmesan och spenat

En underbart god vegetarisk paj som passar lika bra på en buffé som på en picknick. Den är lika god att äta både varm som kall.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Fyllning: Skölj och finhacka purjolöken. Skala och riv vitlök. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och skär stjälkarna i ½ cm tunna bitar. Spar knopparna till toppingen.
3. Smält smöret i en stekpanna och fräs purjolök, vitlök och sparris på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt den bli varm. Krydda med en nypa salt och peppar.

4.Äggstanning Riv parmesanosten. Vispa ihop ägg, creme fraiche, parmesanost, salt och peppar i en bunke.
5. Fyll pajskalen med sparris och spenatfräset och fördela äggstanningen över. Grädda i ugn i ca 15-20 min.

6. Topping: Koka upp en kastrull med vatten och förväll sparrisknopparna i 30 sek. Spola dem sedan kalla.
7. Skär bort den nedersta delen av ärtskotten. Blanda ärtskottsknopparna med spenat och sparrisknopparna och toppa de färdiga pajerna med. Riv över lite parmesan och citronskal. Klart att servera.

Recept: Mari Bergman
Foto: Petter Fjällström

Näringsvärde: 788 kcal, 30 g protein, 56 g fett, 41 g kolhydrater


Ca 65,41 kr/port Summa 261,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst