Sparrispaj med parmesan och spenat
Mari Bergman

Sparrispaj med parmesan och spenat

30 minEnkelt
362,00 kr
4 portioner55,91 kr per portion
En underbart god vegetarisk paj som passar lika bra på en buffé som på en picknick. Den är lika god att äta både varm som kall.

Äggstanning
2 krmSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
100 gParmesanost
3 stÄgg
2 dlCreme Fraiche Naturell
Topping
125 gSparris Färsk
50 gParmesanost
1 stCitron
50 gFärsk bladspenat
100 gÄrtskott
Fyllning
2 klyftaVitlök Vanlig
150 gFärsk bladspenat
1 stPurjolök
2 mskMat & Bak Smör
300 gPajskal
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
125 gSparris Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Fyllning: Skölj och finhacka purjolöken. Skala och riv vitlök. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och skär stjälkarna i ½ cm tunna bitar. Spar knopparna till toppingen.

3

Smält smöret i en stekpanna och fräs purjolök, vitlök och sparris på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt den bli varm. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Äggstanning Riv parmesanosten. Vispa ihop ägg, creme fraiche, parmesanost, salt och peppar i en bunke.

5

Fyll pajskalen med sparris och spenatfräset och fördela äggstanningen över. Grädda i ugn i ca 15-20 min.

6

Topping: Koka upp en kastrull med vatten och förväll sparrisknopparna i 30 sek. Spola dem sedan kalla.

7

Skär bort den nedersta delen av ärtskotten. Blanda ärtskottsknopparna med spenat och sparrisknopparna och toppa de färdiga pajerna med. Riv över lite parmesan och citronskal. Klart att servera.

Näringsvärde: 788 kcal, 30 g protein, 56 g fett, 41 g kolhydrater

Bild:

Petter Fjällström