Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Lax | ||
| 50 g | Smör | |
| 1 msk | Flingsalt | |
| 1 g | Saffran | |
| 1 kg | Laxfilé Fryst | |
| 4 krm | Svartpeppar Malen | |
| Topping | ||
| 1 st | Dill - färsk | |
| 1 st | Fänkål Färsk | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| 2 tsk | Olivolja | |
| 2 krm | Flingsalt | |
Värm ugnen till 170 grader.
Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran. Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 minuter. Använder du portionsbitar så sätt in laxen i ugnen i ca 10 minuter.
Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka hälften av dillen och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.
Bild:
Roland Persson

35 900,00 kr /kg

199,88 kr /kg

697,50 kr /kg

46,50 kr /kg

54,24 kr /kg

145,00 kr /kg

158,53 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l