Rökig pumpa- och kycklinggryta

Rökig pumpa- och kycklinggryta

45 minEnkelt
347,50 kr
4 portioner26,76 kr per portion
Färgglad gryta fullproppad av smakrika kryddor! Bjud den till Halloween eller kylslagna dagar då du bara är sugen på något härligt värmande att fylla magen med.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Topping
1 dlYoghurt för Matlagning
1 stLime
0,5 stKoriander - färsk
Gryta
1 tskVitvinsvinäger
1,5 tskKummin
4 tskRökt paprikapulver
3 klyftaVitlök Vanlig
7 dlVatten
3 tskTorkad oregano
1 stGul lök
4 mskTomatpuré
3 mskGrönsaksfond
0,5 stBlomkål Färsk
2 tskHonung Flytande
500 gKycklingfile Fryst
500 gButternutpumpa
3 mskOlivolja, Extra Virgin
2 stRöd Paprika
2 tskChiliflakes
3 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Gryta: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och dela paprika i mindre bitar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala pumpan och skär i tärningar. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

2

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs samtliga grönsaker och kycklingbitar tillsammans med kummin, oregano, paprikapulver, chiliflakes och timjan några minuter.

3

Tillsätt tomatpuré, vinäger, buljong, honung och vatten och låt koka upp. Lägg på lock och låt småputtra ca 30 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Topping: Plocka korianderbladen. Dela limen i klyftor.

Servera grytan med ris, en klick matyoghurt, några korianderblad och pressa över lime.

Bild:

Sanna Livijn Wexell