Gå vidare till huvudinnehåll
Rödbetspaj med getost och rosmarin
Mari Bergman

Rödbetspaj med getost och rosmarin

50 minEnkelt
279,60 kr
4 portioner 33,52 kr per portion
Lättlagad paj med färdig pajdeg och förkokta rödbetor. Det går givetvis att göra sin egen pajdeg samt använda färska rödbetor.
Ingredienser
Topping
30 gHasselnötter
0,25 stRosmarin - färsk
0,5 tskHonung
Paj
200 gGetost, Chevre
1 tskRosmarin - färsk
3 stÄgg
500 gRödbetor - Förkokta
1 stGul lök
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskSalt
230 gSmördeg, (1 st)
1 tskHonung
2 krmSvartpeppar
1 mskSmör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tryck ut pajdegen i en springform.

3

Skala och finhacka lök och fräs mjuk i smör.

4

Skiva rödbetor och getost. Finhacka rosmarin.

5

Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt, peppar, honung och rosmarin.

6

Varva rödbetor, lökfräs och getost i pajformen. Häll över äggstanningen och grädda i ca 40 min.

7

Rosta hasselnötterna i en torr panna och grovhacka dem lite lätt.

8

Ta ut pajen ur formen och lägg upp på ett fat. Ringla över lite extra honung och dekorera med hasselnötter och rosmarinkvistar. Servera gärna med en sallad vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir