Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Ramensoppa med kyckling

Foto: Sanna Livijn Wexell Ramensoppa med kyckling

I Japan finns ungefär lika många olika sorters ramensoppor som det finns japaner. Här är vår variant på den populära nudelsoppan. Tips! Tina gärna kycklingen under natten om du köpt fryst. (Mathems inspirationskasse 2-personer v4 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Topping: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i ugnen på 165 grader ca 15-20 min. Skär sedan i skivor.

Ramensoppa: Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chilipeppar. Fräs i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min. Skiva svampen och strimla salladslöken. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min.   Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

Topping: Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen. Skölj och strimla salladslök och chilipeppar. Skölj böngroddarna och skiva limen i klyftor.

Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med kycklingskivor, ägghalvor,   böngroddar, salladslök, chili och koriander. Pressa över lite lime. Ät och njut!


Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Ida :

För mkt sesamolja. Ta 0.5 msk. Hälften vitlök. 1/2 kycklinfond. -shitake beroende på smak :)

Georg :

frukostbowl

Fadi :

Super ??

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst