Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Ramensoppa med kyckling

Foto: Sanna Livijn Wexell Ramensoppa med kyckling

I Japan finns ungefär lika många olika sorters ramensoppor som det finns japaner. Här är vår variant på den populära nudelsoppan.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Topping: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i ugnen på 165 grader ca 15-20 min. Skär sedan i skivor.

Ramensoppa: Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chilipeppar. Fräs i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min. Skiva svampen och strimla salladslöken. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min.   Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

Topping: Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen. Skölj och strimla salladslök och chilipeppar. Skölj böngroddarna och skiva limen i klyftor.

Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med kycklingskivor, ägghalvor,   böngroddar, salladslök, chili och koriander. Pressa över lite lime. Ät och njut!


Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Ca 73,36 kr/port Summa 293,45 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Georg :

frukostbowl

Fadi :

Super ??

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst