Gå vidare till huvudinnehåll
Ramensoppa med kyckling
Mari Bergman

Ramensoppa med kyckling

45 minEnkelt
385,05 kr
4 portioner 46,43 kr per portion
I Japan finns många olika sorters ramensoppor. Här är vår variant på den populära nudelsoppan. Tips! Tina gärna kycklingen under natten om du köpt fryst.
Ingredienser
Topping
0,5 stChilipeppar Röd
100 gBöngroddar
1 mskRapsolja
2 stÄgg
62,5 gSalladslök
0,5 stKoriander - färsk
300 gFärsk kycklingfilé
1 stLime
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
Ramensoppa
3,5 mskJapansk soja
1 mskSesamolja
4 klyftaVitlök Vanlig
1 mskHonung Flytande
2 lVatten
1 stChilipeppar Röd
1,5 mskVitvinsvinäger
150 gShiitake-svamp
62,5 gSalladslök
6 mskKycklingfond
1 mskRapsolja
200 gÄggnudlar
1,5 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Värm ugnen till 165 grader.

2

Topping: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in kycklingen i ugnen ca 15-20 min. Skär kycklingen i skivor vid servering.

3

Ramensoppa: Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chilipeppar. Fräs i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min.

4

Skiva svampen och strimla salladslöken. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min.

5

Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

6

Topping: Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen.

7

Skölj och strimla salladslök och chilipeppar. Skölj böngroddarna och skär limen i klyftor.

8

Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med kycklingskivor, ägghalvor, böngroddar, salladslök, chili och koriander. Pressa över lite lime. Ät och njut!

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Bild:

Sanna Livijn Wexell