Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök
Carina Hejde

Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök

40 minEnkelt
470,30 kr
10 portioner33,93 kr per portion
Lyxiga våfflor med råriven potatis i smeten som toppas med löjrom, smetana, rödlök och gräslök. Ljuvligt goda till drinken eller som förrätt! Om du har ett våffeljärn i teflon behöver du inte smörja järnet innan gräddning av våfflorna. receptet ger ca 6 våfflor. Fler våffelrecept: Chokladvåfflor, Spenatvåfflor

Våfflor
2 krmSalt Fint
2 tskBakpulver
75 gMat & Bak Smör
3,5 dlVetemjöl
3,5 dlMjölk
250 gPotatis Fast
Topping
1 stGräslök - färsk
2 dlSmetana
1 stRödlök
80 gLöjrom
Instruktioner
1

Våfflor: Smält smör och låt svalna något.

2

Skala och finriv potatisen.

3

Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Rör i den rivna potatisen och det smälta smöret.

4

Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.

5

Topping: Finhacka lök och gräslök.

6

Toppa våfflorna med löjrom, smetana, lök och gräslök.

Bild:

Nurlan Emir