Recept | Huvudrätt | Pasta

Laxpasta med avokadokräm

Foto: Sanna Livijn Wexell Laxpasta med avokadokräm

Laxpasta med avokadokräm blev en riktig höjdare som passar stora som små. Tips, pastan är godast att äta nygjord. (MatHems familjekasse v35 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v35 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp två kastruller med saltat vatten. En till pastan och en till grönsakerna.

3. Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar efter smak och ringla över lite olja. Sätt in i ugnen i ca 12-15 min.

4. Tillbehör: Skala morötterna och skär i stavar. Skölj sugarsnapsen.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6. Avokadokräm: Skölj basilika och citron. Mixa samman basilikablad, citronskal- och saft, avokadokött, yoghurt och honung till en slät kräm med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

7. Tillbehör: Koka morotsstavarna i ca 3 min. Lägg i sugarsnapsen de sista 30 sekunderna. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. 8. Sila av pastavattnet och blanda pastan med avokadokrämen.
Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Lägg upp pastan på ett fat och bryt laxen i bitar och lägg över. Servera med grönsakerna.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde:
638 kcal. 35 g protein, 26 g fett, 63 g kolhydrater.

Ca 78,91 kr/port Summa 315,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst