Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Pizzadeg | ||
| 400 g | Pizzadeg - Surdeg | |
| Topping | ||
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 krm | Salt | |
| 100 g | Roquefort | |
| 100 g | Riven Ost | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 4 st | Fikon Färska | |
| 100 g | Grönkål | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till två runda pizzabottnar på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 millimeter och lägg dem på bakplåtspapper på ugnsplåtar.
Topping: Skölj grönkålen och skär bort stammen. Strimla bladen grovt och stek dem i olja så att de mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i klyftor.
Bred ut crème fraiche över pizzabottnarna och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över roquefortost och grädda i ugnen ca 15 min.
Dekorera de färdiga grönkålspizzorna med fikon och rivet citronskal, avsluta med lite svartpeppar från kvarn. Ät och njut!
Näringsvärde: 714 kcal, 25 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Blåvarg

91,25 kr /kg

69,75 kr /l

399,50 kr /kg

170,00 kr /kg

48,18 kr /kg

30,00 kr /kg

266,00 kr /kg

25,95 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

1 014,71 kr /kg