Asiatisk noodle bowl med krispig tofu
Mari Bergman

Asiatisk noodle bowl med krispig tofu

30 minEnkelt
312,40 kr
4 portioner32,57 kr per portion
Den här vegorätten måste du bara testa! En fräsch och krispig noodle bowl full av härliga asiatiska smaker. För att göra rätten vegansk, byt honung mot strösocker eller agave. Färdig rätt är godast att äta nygjord.

Tofu
2 mskRapsolja
1 tskChiliflakes
5 mskMajsstärkelse
400 gTofu
1 tskSalt Fint
Mangosalsa
225 gMango Fryst
0,5 tskChilipeppar Röd
2 tskHonung Flytande
2 tskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
2 krmSalt Fint
0,5 stLime
250 gEdamamebönor
Tillbehör
100 gGlasnudlar
1 stZucchini
30 gSötmandel Naturell
Koriandersås
1 stKoriander - färsk
1 krmSalt Fint
0,5 mskJapansk soja
1 tskSesamolja
1 tskHonung
4 mskRapsolja
30 gSötmandel Naturell
0,5 stLime
Instruktioner
1

Mangosalsa: Blanda sojabönor, mango och finhackad chilipeppar i en skål. Skala och riv ingefära så du får ca 1 msk och skölj och riv limeskal från en 1/2 lime. Tillsätt i skålen och pressa i saft från en 1/2 lime. Tillsätt honung, olja och salt. Rör om ordentligt och låt stå till servering.

2

Korianderdressing: Mixa mandlar, koriander, limesaft, sesamolja, soja, olja och honung med en stavmixer eller i en matberedare till en slät sås. Smaka av med salt.

3

Tofu: Skär tofun i tärningar. Blanda maizena, chiliflakes och salt i en skål och lägg ner tofutärningarna. Blanda om så att mjölet täcker tofun runt om.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun krispig runt om på medelhög värme ca 5 min.

5

Tillbehör: Skölj zucchinin och hyvla långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Hyvla tills du kommer in till kärnhuset. (Kärnhuset kan du spara i kylen). Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda nudlarna med zucchinin. Lägg upp nudlar och zucchini i 4 skålar. Toppa med mangosalsa, tofu och dressing. Strö över hackade mandlar och servera.

Näringsvärde: 484 kcal, 19 g protein, 21 g fett, 45 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell