Vegansk rödbetssallad
Mari Bergman

Vegansk rödbetssallad

30 minEnkelt
66,35 kr
8 portioner5,83 kr per portion
En vacker och god rödbetssallad som dessutom är vegansk. Servera som en del på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

Veganmajonnäs
2 dlRapsolja
2 mskKikärtor
1 krmSalt Fint
0,5 krmSvartpeppar
1 tskDijonsenap
1 tskVitvinsvinäger
0,5 krmStrösocker
Rödbetssallad
370 gRödbetor Skivade
1 stÄpple Granny Smith
1 krmSalt Fint
0,5 stRödlök
0,5 krmSvartpeppar
2 tskDijonsenap
2 dlHavrefraiche
Instruktioner
1

Veganmajonnäs: Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap, vitvinsvinäger och socker i en hög bunke.

2

Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.

3

Smaka av med salt och peppar och blanda om försiktigt.

4

Rödbetssallad: Tärna rödbetor och äpple. Skala och finhacka rödlök. Blanda i en skål med havrefraiche, dijonsenap, 1 dl veganmajonnäs, salt och peppar.

5

Lägg upp i en glasburk eller i en skål och servera på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir