Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tullgarnsrubb | ||
10 st | Nejlikor | |
0,5 tsk | Vitpeppar Hel | |
0,5 tsk | Svartpeppar Hel | |
2 msk | Rosmarin - färsk | |
2 msk | Grillkrydda | |
100 g | Piripiri, (3 st) | |
Marinad | ||
2 tsk | Tabasco | |
4 klyfta | Vitlök Färsk | |
100 g | Råsocker Strö | |
0,5 dl | Äppelcidervinäger | |
1,5 dl | Honung Flytande | |
3 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Apelsin | |
1 msk | Salt | |
4 msk | Tamarisoja | |
1,5 kg | Revbensspjäll |
Skär spjället i portionsbitar.
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda sockret, honungen och vinägern till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt kallna.
Krossa pepparkornen och nejlikorna till rubben i en mortel. Finhacka rosmarinen. Smula piri pirin. Blanda alltsammans med grillkryddan.
Lägg spjällen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i kylen i ett dygn
Dag 2:
Ta ut spjällen ur plastpåsen och låt dem rinna av. Spara marinaden.
Gnid in spjällen med rubben och lägg dem med köttsidan upp i en långpanna. Ställ in dem i ugnen och ugnsstek i 1-11/2 timme. Pensla på marinaden då och då, ös spad över spjällen och vänd på dem. Köttet ska bli knaprigt.
Servera med äppelmos.
Recepten är hämtade från Per Morbergs bok "MORBERG firar jul" (Bonnier Fakta)
Bild:
Martin Löf
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt