Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Smör | |
1,5 msk | Färsk timjan | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
500 g | Kycklingfile Fryst | |
1 krm | Salt Fint | |
250 g | Kvarg 10 procent | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Rödlök | |
1,5 msk | Dijonsenap | |
25 g | Formfranska | |
Grillade grönsaker | ||
3 st | Paprika | |
3 st | Rödlök | |
1 st | Zucchini | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
1 tsk | Salt Fint |
Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Låt svalna och skär en ganska djup ficka i kycklingfiléerna. Skala och hacka rödlöken och vitlöken. Riv brödet på rivjärn och blanda med lök, vitlök, färskosten, senap, honung, timjan och salt. Fyll fickan på kycklingfiléerna med hälften av fyllningen. Spara resten att servera till. Fäst ihop kycklingfiléerna med tandpetare. Strö på salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna på ett smort ugnssäkert fat. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Skär den urkärnade paprikan och squashen i bitar. Smält smöret i långpannan och lägg i grönsakerna. Strö på salt och peppar. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min. Ta ut grönsakerna och håll dem varma under folie. Sänk värmen till 200 grader. Ställ in kycklingfiléerna och stek dem mitt i ugnen ca 15 min. Servera filéerna med grönsakerna och resten av färskoströran.
Om du har bråttom, laga filéerna utan fyllning och servera färskoströran bredvid.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria