Sashimilax på gemsallad med svart ris och chilimajo
Mia Troberg

Sashimilax på gemsallad med svart ris och chilimajo

1 tEnkelt
166,75 kr
4 portioner5,79 kr per portion
Lyxig men ändå lättlagad förrätt, perfekt till en nyårsmeny! Sojamarinerad sashimilax serverad i gemsalladsblad med en läcker chilimajo, picklad rödlök och svart ris. Tips: Förbered gärna chilimajon och den picklade löken dagen innan!

Picklad rödlök
1 dlÄttiksprit
3 dlVatten
2 stRödlök
2 dlStrösocker
Chilimajo
1 dlMajonnäs
1 mskSriracha
Sojamarinerad lax
1 dlSvart Ris
2 stGemsallad
180 gSashimilax
2 mskFurikake
1 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Blanda ättika, vatten och socker i en bunke eller hög skål. Rör tills sockret löst sig.

2

Skiva rödlöken i tunna skivor.

3

Lägg ner rödlöken i lagen och blanda. Häll över i en tättslutande burk, förvara svalt.

Chilimajo - förbered gärna dagen innan:

1

Rör ihop majonnäs och sriracha.

Sahshimilax:

1

Koka riset. Låt svalna.

2

Skär laxen i små kvadrater, lägg i en skål. Häll på soja och blanda. Ställ i kylen tills det är dags för servering.

3

Plocka de största bladen från gemsalladen. Skölj och lägg på ett fat.

4

Lägg lite svart ris i botten på salladsbladen. Lägg på några bitar lax. Ringla över chilimajon.

5

Toppa med picklad rödlök och furikake.

Bild:

Kerstin Eriksson