Gå vidare till huvudinnehåll
Currygryta med räkor och zucchini
Malin Andersson

Currygryta med räkor och zucchini

20 minEnkelt
399,50 kr
4 portioner 57,32 kr per portion
Snabb och lättlagad räkgryta med zucchini som du enkelt kan variera hettan på genom att ta mer eller mindre currypasta. Tips: Det går lika bra att använda färdiga räkor, kom ihåg att alltid leta efter MSC- eller ASC-märkning på fisk och skaldjur.

1 stGul lök
2 tskRapsolja
3 mskRöd Currypasta
400 gVannameiräkor
1 stZucchini
200 gSockerärta Färsk
2 dlJasminris
1 tskFärsk ingefära
300 mlKokosmjölk
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

2

Currygryta: Skiva löken och fräs den några minuter i oljan tills löken mjuknat.

3

Dela zucchinin i kuber och riv ingefäran. Vänd ner zucchini, ingefära och röd currypasta i stekpannan, bland ihop och stek tillsammans med löken i 2-3 minuter.

4

Skär sockerärtorna i mindre bitar. Tillsätt sockerärtorna och vattnet till grönsaksfräset och låt koka tills vattnet dunstat, rör om under tiden.

5

Häll i kokosmjölken och rör om, låt koka upp.

6

Tillsätt räkorna och låt koka i ca 2 minuter, tills räkorna är helt genomkokta och har rosa färg. Servera tillsammans med ris.

Bild:

Kerstin Eriksson