Avokadotoast med pocherat ägg
Mari Bergman

Avokadotoast med pocherat ägg

15 minEnkelt
140,70 kr
2 portioner16,24 kr per portion
En ljuvlig toast med mashed avokado smaksatt med chili, citronskal och gräslök toppad med krämigt pocherat ägg. Passar perfekt till frukost eller en härlig brunch.

Avokadotoast
0,5 mskOlivolja
0,5 stGräslök - färsk
2 stAvokado
100 gSurdegsbröd
1 stCitron
2 krmFlingsalt
0,3 dlFärskost Naturell
2 krmChiliflakes
1 mskMat & Bak Smör
Pocherat ägg
2 lVatten
2 stÄgg
0,5 tskSalt Fint
2 mskÄttiksprit
Instruktioner
1

Stek 2 brödskivor gyllene i smör i en varm stekpanna.

2

Mosa avokadon med olja, flingsalt, chiliflakes, rivet citronskal och finhackad gräslök.

3

Pocherat ägg: Koka upp vatten, ättika och salt så att det sjuder. Häll iskallt vatten i en skål vid sidan om.

4

Knäck ett ägg i taget i en liten kopp. Vispa upp en virvel i det sjudande vattnet och häll i ägget från koppen ner i virveln. Låt ägget sjuda i ca 3-4 min. Ta upp det pocherade ägget och lägg ner i skålen med det kalla vattnet för att avstanna kokprocessen. Upprepa samma process med resterande ägg.

5

Toppa brödskivorna med färskost och den mosade avokadon. Strö över lite extra chiliflakes.

6

Lägg de pocherade äggen på avokadotoasten. Toppa med lite extra finhackad gräslök. Klart att servera.

Bild:

Nurlan Emir