Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Potatismos | ||
| 700 g | Potatis Mjölig | |
| 1 dl | Mellanmjölk | |
| 75 g | Smör | |
| 1 krm | Vitpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| Laxbiffar | ||
| 1 st | Ägg | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 600 g | Färsk laxfilé | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 1 tsk | Salt | |
Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Laxbiffar: Skär laxen i mindre bitar. Skala och dela lök och vitlök i mindre bitar. Lägg lax, lök, dill, ägg, vinäger, salt och peppar i en matberedare och mixa till en färs. Forma 8 laxbiffar med vattensköljda händer och lägg på en ren skärbräda.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek laxbiffarna ca 2-3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatismos: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör och mjölk och vispa ihop på låg värme på spisen. Krydda med salt och peppar efter smak.
Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och häll upp ärtorna i en skål. Strö över lite salt.
Servera laxbiffarna med potatismos, gröna ärtor och en dillvippa.
Näringsvärde: 658 kcal, 38 g protein, 39 g fett, 37 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg

22,17 kr /kg

13,30 kr /l

697,50 kr /kg

53,25 kr /kg

4,20 kr /st

278,00 kr /kg

19,67 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

34,50 kr

217,27 kr /kg

139,80 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l