Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pasta | ||
| 400 g | Spaghetti | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 1 msk | Salt | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Tillbehör | ||
| 100 g | Mozzarellaost | |
| 25 g | Grana Padano | |
| Arrabiatasås | ||
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 3,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 st | Gul lök | |
| 800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
| 0,5 st | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 krm | Chiliflakes | |
| 1 msk | Olivolja | |
Arrabiatasås: Finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den med lök i olivolja på medelvärme i en panna tills löken mjuknar, cirka 2 min. Det får inte brännas. Tillsätt de konserverade cocktailtomaterna, grönsaksbuljong och pressa i 3 vitlöksklyftor. Rör om och låt puttra. Rör ner finhackad basilika och låt koka ihop. Salta och smaka av med chiliflakes efter smak och tycke.
Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite olivolja och låt koka tills den är al dente. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör och en nypa svartpeppar.
Montering: Lägg lite tomatsås i botten på en tallrik. Snurra upp en portion pasta med en tång. Sätt ner snurran av pasta i mitten av tomatsåsen och dra upp tången så att pastan håller sig på plats. Fördela mozzarellan jämt över varje portion. Toppa med mer arrabiatasås och riv över grana padano.
Näringsvärde: 583 kcal, 24 g protein, 17 g fett, 79 g kolhydrater.
Bild:
Frida Wismar

25,95 kr /kg

135,60 kr /kg

317,50 kr /kg

179,67 kr /kg

19,67 kr /kg

56,25 kr /kg

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

217,27 kr /kg

3,99 kr /l

37,95 kr