Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Majonnäs | |
1 msk | Italiensk Salladskrydda | |
2 st | Vitlök | |
Pytt | ||
2 st | Rödlök | |
1 st | Fetaost | |
4 st | Vanliga morötter | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
1 st | Vitkål | |
3 st | Vanliga Tomater | |
2 st | Paprika | |
Marinad | ||
1 dl | Olivolja | |
2 msk | Kinesisk soja | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Sambal Oelek |
Blanda till marinaden.
Skär köttet i tunna skivor och lägg det i marinaden, låt det dra ca 1 timme.
Skala morötterna och skär dem i smala stavar (ca 1 cm tjocka). Lägg i långpanna, salta lätt och låt gå i ugnen i ca 10 minuter.
Medan morötterna är i ugnen, strimla vitkålen. Lägg i en stekpanna och brässera i smör tills kålen mjunkat lite.
Ta ut morötterna, blanda i vitkålen.
Tärna paprikan och fetaosten samt skär löken och tomaterna i klyftor.
Lägg lök och paprika i långpannan. Täck med tomater och fetaost. Täck slutligen med köttet. Om det finns marinad kvar i skålen, häll detta över pytten i långpannan.
Stek i ugnen ca 20-30 minuter.
Blanda till såsen och servera till pytten.
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge