Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sötpotatismos | ||
| 1 kg | Sötpotatis | |
| 1 krm | Salt | |
| 50 g | Smör | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| Korv | ||
| 500 g | Grillkorv | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Tomat- och majssalsa | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 300 g | Majskorn | |
| 1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1 tsk | Honung | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 1 krm | Salt | |
Sötpotatismos: Skala sötpotatisen och skär den i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.
Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen men spara ½ dl kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.
Servera korven tillsammans med sötpotatismos och tomat- och majssalsa.
Näringsvärde: 785 kcal. 22 g protein, 40 g fett, 84 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

39,86 kr /kg

66,25 kr /kg

54,24 kr /kg

60,51 kr /kg

198,00 kr /kg

30,00 kr /kg

143,80 kr /kg

29,17 kr /kg

129,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

1 014,71 kr /kg

111,90 kr /kg