Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 0,5 st | Salladskål | |
| 100 g | Glasnudlar | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 250 g | Edamamebönor | |
| 0,5 st | Blomkål Färsk | |
| 100 g | Rädisor | |
| 200 g | Tofu | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 2 msk | Sesamfrö Skalat | |
| Dressing | ||
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Honung Flytande | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 1 st | Lime | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 2 msk | Färsk ingefära | |
| 1 st | Chilipeppar Färsk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad: Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och grovstrimla salladskålen.
Lägg alla salladsingredienser i en stor skål och tillsätt tinade sojabönor och glasnudlar.
Dressing: Skala och riv vitlök, ingefära och ska från 1 lime. Skölj och finhacka chili och koriander. Blanda ihop med saft från 1 lime, honung, soja och olja. Tillsätt dressingen till salladen och blanda om ordentligt. Smaka av med ev lite mer salt.
Sallad: Skär tofun i skivor och salta lite lätt. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller grillpanna och stek tofun på båda sidor.
Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med tofuskivor och strö över sesamfrön.
Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell

69,92 kr /kg

107,80 kr /kg

81,30 kr /kg

79,80 kr /kg

44,51 kr /kg

56,30 kr /kg

76,25 kr /kg

972,37 kr /kg

269,50 kr /kg

42,02 kr /kg

319,00 kr /kg

238,00 kr /kg

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

296,67 kr /l

217,27 kr /kg