Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärssås | ||
4 tsk | Olivolja | |
2 tsk | Pastasås Classico | |
250 g | Nötfärs | |
30 g | Morötter | |
1 st | Lök | |
60 g | Rotselleri | |
1,5 dl | Rött vin | |
1 tsk | Frysta provencalska örter | |
6 st | Kvisttomater | |
0,5 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Fläskfärs | |
500 g | Lasagneplattor | |
200 g | Parmesanost | |
900 g | Bechamelsås |
Stek lök, selleri och morötter i olja tills grönsakerna fått en fin färg. Blanda och fräs färsen i en stor stekgryta, häll av fett om det blir överskott. Häll sedan över grönsakerna i stekgrytan med köttfärsen och slå på rödvin. Låt koka tills vinet avdunstat.
Skala och hacka tomaterna och rör ned dem och Barilla Classico-såsen i stekgrytan. Salta, peppra och häll i örtmixen. Låt sedan köttfärssåsen koka ihop på låg värme i minst 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader när köttfärssåsen är klar. Lägg sedan ett lager med köttfärs i en form, lägg därefter ett lager av béchamelsås följt av ett lager ost och ett lager av lasagneplattor.
Upprepa proceduren till önskad mängd. Avsluta sista lagret med att blanda köttfärssås, béchamelsås och strö parmesanost på toppen.
Baka sedan lasagnen i ugnen under ca 1 timme. Låt sedan svalna i 10 minuter innan servering.
1 Örtkryddor Provencale Frysta Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria