Grillad fläskfilé med cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis
Mari Bergman och Mia Troberg

Grillad fläskfilé med cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis

1 tEnkelt
359,60 kr
8 portioner34,76 kr per portion
Passar perfekt till buffébordet. Grillad, härlig fläskfilé med den färgsprakande cajunsalladen kan inte bli annat än en hit!

Fläskfilé
1,5 tskSalt Fint
1 tskSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
800 gFläskfilé
Dressing
3 mskTomatpuré
1,5 tskSpiskummin
0,5 stGul lök
3 klyftaVitlök
1 tskSalt Fint
2 tskOlivolja
3 mskVitvinsvinäger
1 krmKanel Malen
2 tskJapansk soja
Sallad
1 kgFärskpotatis
1 stRomansallat
2 stRödlök
4 stMajskolv färdigkokt
400 gInlagd Paprika
Instruktioner
1

Sallad: Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna. Dela potatisen på mitten.

2

Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Låt svalna.

3

Skär salladen i stora bitar. Skala och strimla löken.

4

Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt.

5

Dressing: Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en liten skål och tillsätt tomatpuré, vinäger, spiskummin, kanel, oregano, salt, soja och olja. Vispa ihop och blanda ner i salladen. (Du kan även mixa ihop alla ingredienser i en matberedare så att du får en slät dressing).

6

Låt gärna salladen stå och dra en stund innan servering. Passa då på att göra fläskfilén.

7

Grillad Fläskfilé: Sätt ugnen på 160 grader. Putsa filén från fett och senor. Gnid in den med lite olivolja, salta och peppra efter smak.

8

Grilla fläskfilén i en grillpanna så att den får stekyta runt om. Lägg köttet i en ugnsform och sätt i en köttermometer. Stek i ugnen tills den har en innertemperatur på 65-68 grader. Låt filén vila en stund innan du skär upp den i skivor att lägga på salladen.

1

För utegrillning: När man grillar fläskfilé är det viktigt att inte grillen är för varm för då blir ytan för bränd. Lägg kolen runtom och inte i mitten av grillen. Se till att grillen är varm innan du lägger på fläskfilén.

2

Putsa fläskfilén från fett och senor. Gnid in den med lite olivolja och salta och peppra ordentligt.

3

Grilla ca 7-10 minuter på varje sida. Använd gärna en köttermometer. Innertemperaturen ska vara 65- 67°C men tänk på att temperaturen stiger några grader efter att du slutat grilla.

4

Låt gärna fläskfilén vila under folie ca 15 minuter innan du skär upp och serverar den tillsammans med salladen.

Näringsvärde: 467 kcal, 38 g prot, 17 g fett, 38 g kolh.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt