Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
70 g | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
0,25 tsk | Bakpulver | |
3 st | Ägg, 1 äggula och 2 hela ägg | |
150 g | Strösocker | |
115 g | Farinsocker | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1 msk | Snabbkaffe | |
200 g | Mörk Blockchoklad | |
100 g | Smör | |
8 tsk | Chokladkräm, Nutella |
Värm ugnen till 180 grader och klä en form (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper.
Förbered alla ingredienser: vispa ihop mjöl, salt och bakpulver i en liten skål. Ta fram äggen, separera ett av äggen från vitan. Väg upp socker, ta fram vaniljextrakt och espressopulver.
Grovhacka chokladen och tärna smöret. Lägg i en tjockbottnad kastrull och smält under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och vispa ner sockret. Vispa snabbt in äggen och äggulan. Blanda väl och tillsätt sedan vaniljextrakt och espressopulver.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen och häll smeten i formen. Jämna till med en slickepott.
Klicka ut chokladkrämen över smeten med en tesked. Använd en kniv för att "swirla" krämen i smeten så att det blir ett marmorerat mönster.
Grädda i ca 25 minuter, tills kanterna är krispiga. Toppa med havssalt och låt svalna i ca 1 timme på galler innan du skär i rutor.
Bild:
Silje Feiring
4,40 kr /st
49,90 kr /kg
449,75 kr /kg
265,00 kr /kg
110,00 kr /kg
8,98 kr /kg
29,17 kr /kg
77,78 kr /kg
22,50 kr /kg
137,19 kr /kg
137,90 kr /kg