Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Gryta | ||
| 200 g | Morötter | |
| 200 g | Rotselleri | |
| 250 g | Röd Steklök | |
| 3 klyfta | Vitlök | |
| 500 g | Fläskytterfile Färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 msk | Smör | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 3 krm | Svartpeppar | |
| 1 tsk | Rosépeppar | |
| 0,5 tsk | Lökpulver | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| 2 dl | Rött matlagningsvin | |
| 4 dl | Vatten | |
| 5 dl | Vispgrädde | |
| 2 msk | Oxfond | |
| 2 tsk | Kinesisk soja | |
| 1 msk | Senap Skånsk | |
| 150 g | Kantareller | |
| 50 g | Lingon Fryst | |
Skala och skär morötter och rotselleri i mindre bitar. Skala steklöken och vitlöken. Grovhacka vitlöken.
Ansa fläskfilén från hinnor och skär den i 1 cm breda skivor. Salta och peppra köttet runt om.
Hetta upp olivolja och smör i en stor tjockbottnad gryta. Bryn köttet runt om på hög värme. Stek lite i taget så att köttet inte kokar. Lägg över köttet på en tallrik.
Tillsätt lite mer olja och smör i grytan och fräs grönsaker, lök och vitlök tillsammans med krossad roséppar, lökpulver och timjan i ca 5 minuter.
Tillsätt vinet och låt det reduceras ner ordentligt. Tillsätt vatten, grädde, fond, soja och senap. Koka upp och sänk sedan värmen, sjud grytan i ca 20 minuter.
Förväll kantarellerna i en stekpanna. Tillsätt en klick smör i slutet och låt kantarellerna få lite färg. Salta och peppra efter smak.
Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det puttra klart i ca 5 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.
Toppa grytan med de stekta kantarellerna och lite färska eller frysta lingon.
Servera gärna grytan med kokt eller pressad potatis.
Bild:
Susanna Blåvarg

13,95 kr

53,90 kr /kg

75,80 kr /kg

217,27 kr /kg

129,00 kr /kg

34,50 kr

97,73 kr /kg

493,00 kr /kg

133,11 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

129,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 759,52 kr /kg

730,49 kr /kg

2 263,33 kr /kg

171,80 kr /l

230,56 kr /l

67,90 kr /l