Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
600 g | Kycklinglårfile Färsk | |
2 dl | Grekisk Yoghurt | |
1 st | Gurka | |
250 g | Körsbärstomater | |
350 g | Pitabröd | |
Från ditt skafferi | ||
5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
0,25 tsk | Kanel | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 tsk | Örtagårds Krydda |
Värm ugnen till 150 grader.
Kyckling: Blanda 3 msk olja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk ingefära, 1/4 tsk kanel och 1 riven vitlöksklyfta i en skål. Lägg kycklinglåren i skålen och se till att de täcks ordentligt av kryddblandningen.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och bryn kycklingen på hög värme i ca 1 minut på båda sidor. Lägg över kycklingen i en ugnsform och stek klart i ugnen i ca 12-15 minuter, eller tills kycklingen är helt genomstekt.
Vitlökssås: Blanda grekisk yoghurt, riven vitlök, vit balsamvinäger, örtkrydda, 1 msk olja och salt och peppar efter smak i en skål. Ställ åt sidan.
Tillbehör: Skiva gurka och tomat och skala och skiva rödlök.
Värm bröden i ugnen i ca 2-3 minuter så att de blir varma och mjuka.
Skiva kycklingen och servera tillsammans med grönsakerna och såsen i de varma bröden.
Bild:
Susanna Blåvarg
176,00 kr /kg
44,50 kr /kg
73,89 kr /kg
143,80 kr /kg
47,81 kr /kg
132,67 kr /l
924,24 kr /kg
890,54 kr /kg
869,35 kr /kg
823,75 kr /kg
199,09 kr /kg
49,38 kr /kg
187,80 kr /l
783,33 kr /kg