Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken shawarma med örtig vitlöksås
Mari Bergman

Chicken shawarma med örtig vitlöksås

30 minEnkelt
320,70 kr
4 portioner 51,19 kr per portion
Snabblagad kyckling med mycket smak som serveras tillsammans med grönsaker, vitlökssås och pitabröd. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
600 gKycklinglårfile Färsk
2 dlGrekisk Yoghurt
1 stGurka
250 gKörsbärstomater
350 gPitabröd
Från ditt skafferi
5 mskOlivolja
1 tskSpiskummin
1 tskPaprikakrydda
1 tskIngefära Malen
0,25 tskKanel
3 klyftaVitlök
1 stRödlök
1 tskVit balsamvinäger
0,5 tskÖrtagårds Krydda
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Kyckling: Blanda 3 msk olja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk ingefära, 1/4 tsk kanel och 1 riven vitlöksklyfta i en skål. Lägg kycklinglåren i skålen och se till att de täcks ordentligt av kryddblandningen.

3

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och bryn kycklingen på hög värme i ca 1 minut på båda sidor. Lägg över kycklingen i en ugnsform och stek klart i ugnen i ca 12-15 minuter, eller tills kycklingen är helt genomstekt.

4

Vitlökssås: Blanda grekisk yoghurt, riven vitlök, vit balsamvinäger, örtkrydda, 1 msk olja och salt och peppar efter smak i en skål. Ställ åt sidan.

5

Tillbehör: Skiva gurka och tomat och skala och skiva rödlök.

6

Värm bröden i ugnen i ca 2-3 minuter så att de blir varma och mjuka.

7

Skiva kycklingen och servera tillsammans med grönsakerna och såsen i de varma bröden.

Bild:

Susanna Blåvarg