Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
700 g | Potatis | |
400 g | Koljaryggfilé | |
3 dl | Vispgrädde | |
10 g | Rosmarin - färsk | |
1 st | Citron | |
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Olivolja | |
2 st | Vitlök, klyfta | |
20 g | Smör |
Värm ugnen till 200 grader.
Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisklyftorna i en ugnsform. Tillsätt lite olivolja och salt och blanda om. Halvera citronen och lägg citronhalvorna vid sidan av potatisen. Rosta i ugnen i ca 20-25 minuter.
Värm grädden tillsammans med riven vitlök, grovhackad rosmarin och en nypa salt och peppar i en kastrull. Sjud grädden i ca 5 minuter.
Krydda fisken med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken på hög värme i 1 minut på ena sidan så att fisken får en fin stekyta.
Ta ut potatisen och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Häll gräddsåsen över potatisen i formen. Lägg fisken med stekytan upp över potatisen. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Garnera med färsk rosmarin och servera gärna en sallad eller grönsaker vid sidan av.
Bild:
Susanna Blåvarg
22,17 kr /kg
224,88 kr /kg
93,17 kr /l
34,95 kr /st
66,36 kr /kg
132,67 kr /l
199,09 kr /kg
145,00 kr /kg