Gå vidare till huvudinnehåll
Kolja i krämig rosmarinsås
Mari Bergman

Kolja i krämig rosmarinsås

40 minEnkelt
194,70 kr
4 portioner 35,77 kr per portion
Koljarygg är precis lika gott som torskrygg och tillagas på samma sätt. Här frasigt stekt ihop med en rostad krämig potatis i ugn med smak av rosmarin. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
700 gPotatis
400 gKoljaryggfilé
3 dlVispgrädde
10 gRosmarin - färsk
1 stCitron
Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
2 stVitlök, klyfta
20 gSmör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisklyftorna i en ugnsform. Tillsätt lite olivolja och salt och blanda om. Halvera citronen och lägg citronhalvorna vid sidan av potatisen. Rosta i ugnen i ca 20-25 minuter.

3

Värm grädden tillsammans med riven vitlök, grovhackad rosmarin och en nypa salt och peppar i en kastrull. Sjud grädden i ca 5 minuter.

4

Krydda fisken med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken på hög värme i 1 minut på ena sidan så att fisken får en fin stekyta.

5

Ta ut potatisen och sänk ugnsvärmen till 150 grader.

6

Häll gräddsåsen över potatisen i formen. Lägg fisken med stekytan upp över potatisen. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.

7

Garnera med färsk rosmarin och servera gärna en sallad eller grönsaker vid sidan av.

Bild:

Susanna Blåvarg