Gå vidare till huvudinnehåll
Örtiga köttbullar med citron och pesto
Mari Bergman

Örtiga köttbullar med citron och pesto

30 minEnkelt
241,70 kr
4 portioner 30,92 kr per portion
Köttbullar är tacksam husmanskost och kan varieras i det oändliga. Här har vi smaksatt färsen med pesto och citron och serverar tillsammans med pasta. Lättlagat och gott när det är som bäst. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
200 gPesto Grön
1 stCitron
1 stPersilja - färsk, kruka
400 gBlandfärs
400 gÖvriga pastasorter
Från ditt skafferi
2 klyftaVitlök
1 dlStröbröd
1 stÄgg
25 gSmör
Instruktioner
1

Köttbullar: Blanda samman ½ burk pesto, rivet skal från 1 citron, 2 st rivna vitlöksklyftor, 1 dl ströbröd, 1 st ägg, ½ tsk salt och ½ kruka finhackad persilja. Blanda om ordentligt och tillsätt färsen. Blanda försiktigt till en jämn färssmet.

2

Rulla köttbullar och stek dem i smör i en medelvarm stekpanna.

3

Tillbehör: Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.

4

Blanda resten av peston med ½ kruka finhackad persilja och smaka av med lite citronsaft.

5

Servera köttbullarna med pasta och toppa med pesto.

Bild:

Susanna Blåvarg