Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 msk | Pumpakärnor | |
35 g | Ruccolasallat | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Spaghetti Fullkorn | |
0,5 st | Broccoli Färsk | |
300 g | Halloumi | |
Broccolipesto | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Basilika - fryst | |
1 st | Broccoli Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
50 g | Parmesanost | |
1 msk | Citron | |
1 dl | Olivolja | |
1 dl | Pumpakärnor |
Brocolipesto: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skölj och dela broccolin i mindre buketter (gör i ordning även till tillbehöret och lägg ½ broccoli åt sidan). Koka broccolibuketterna i ca 3 min. Sila av vattnet och lägg broccolibuketterna i en matberedare. Tillsätt pumpakärnor, skalad vitlöksklyfta, grovriven ost, basilika, olja och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär halloumin i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin och broccolibuketterna gyllenbruna.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med peston. Lägg upp i skålar och toppa med halloumi, broccoli, ruccola och lite extra pumpakärnor.
Näringsvärde: 857 kcal, 37 g protein, 51 g fett, 59 g, kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria