Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolipesto med pasta och stekt halloumi
Mari Bergman

Broccolipesto med pasta och stekt halloumi

20 minEnkelt
263,60 kr
4 portioner 34,46 kr per portion
En härlig klorofyllrik broccolipesto med pasta och halloumi. Snabbt, gott och lättlagat.

Tillbehör
4 mskPumpakärnor
35 gRuccolasallat
1 mskOlivolja
400 gSpaghetti Fullkorn
0,5 stBroccoli Färsk
300 gHalloumi
Broccolipesto
1 krmSalt
1 mskBasilika - fryst
1 stBroccoli Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
50 gParmesanost
1 mskCitron
1 dlOlivolja
1 dlPumpakärnor
Instruktioner
1

Brocolipesto: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skölj och dela broccolin i mindre buketter (gör i ordning även till tillbehöret och lägg ½ broccoli åt sidan). Koka broccolibuketterna i ca 3 min. Sila av vattnet och lägg broccolibuketterna i en matberedare. Tillsätt pumpakärnor, skalad vitlöksklyfta, grovriven ost, basilika, olja och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt och peppar.

2

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3

Skär halloumin i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin och broccolibuketterna gyllenbruna.

4

Sila av pastavattnet och blanda pastan med peston. Lägg upp i skålar och toppa med halloumi, broccoli, ruccola och lite extra pumpakärnor.

Näringsvärde: 857 kcal, 37 g protein, 51 g fett, 59 g, kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell